Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Από τους σημαντικότερους διανοητές της εποχής μας»

Ημερομηνία: 18-08-2026


Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του διακεκριμένου ακαδημαϊκού και κοινωνιολόγου Κωνσταντίνου Τσουκαλά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του, ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κοινωνιολόγους και διανοητές της εποχής μας, υπογραμμίζοντας την καταλυτική προσφορά του στην κατανόηση της νεότερης ιστορίας και της δομής του ελληνικού κράτους.

«Με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια, φώτισε μέσα από το έργο του τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους και πρόσφερε εμβριθείς αναλύσεις για τη νεότερη ιστορική μας διαδρομή», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γράφει:

«Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κοινωνιολόγους, ακαδημαϊκούς και διανοητές της εποχής μας.

Με νηφαλιότητα και οξυδέρκεια, φώτισε μέσα από το έργο του τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους και πρόσφερε εμβριθείς αναλύσεις για τη νεότερη ιστορική μας διαδρομή.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος