Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη νέα ηγεσία στο CDC, πρότεινε την Έρικα Σβαρτς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη νέα ηγεσία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Πέμπτη, λέγοντας ότι διορίζει την πρώην Αναπληρώτρια Γενική Χειρουργό Έρικα Σβαρτς ως διευθύντρια των CDC.
Η Δρ. Έρικα Σβαρτς, υποναύαρχος της Ακτοφυλακής, υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Γενική Χειρουργός στην πρώτη κυβέρνηση Τραμπ.
Η Σβαρτς υπηρέτησε 24 χρόνια στο Σώμα Επιτρόπων της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.
Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Μπράουν και έχει πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
Η προηγούμενη διευθύντρια του CDC, Σούζαν Μονάρες, απολύθηκε από τον ρόλο της τον Αύγουστο, λίγες εβδομάδες μετά την επιβεβαίωσή της, μετά από συγκρούσεις με τον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ.
Τους τελευταίους μήνες, ο Δρ. Τζέι Μπατατσάρια, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, επέβλεπε το CDC αναπληρωματικά.
Σε μια συνάντηση του προσωπικού τον Μάρτιο, ο Μπατατσάρια αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο οργανισμός τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών γύρων περικοπών θέσεων εργασίας, πτώσης του ηθικού και ενός ένοπλου που άνοιξε πυρ έξω από την πανεπιστημιούπολη του CDC στην Ατλάντα, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.
Με πληροφορίες από Reuters, CBS News


