Ο Τραμπ και το Ισραήλ βυθίζουν τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο με την επίθεση στο Ιράν
Η Ρωσία επέκρινε το Σάββατο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το Ισραήλ για την έναρξη μιας επικίνδυνα ανεύθυνης επίθεσης στο Ιράν, η οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, βυθίζει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Ιράν, στοχεύοντας την ηγεσία του και βυθίζοντας τη Μέση Ανατολή σε μια νέα σύγκρουση που, σύμφωνα με τον Τραμπ, θα τερματίσει μια απειλή ασφαλείας για τις ΗΠΑ και θα δώσει στους Ιρανούς την ευκαιρία να ανατρέψουν τους ηγέτες τους.
«Η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ έχουν ξεκινήσει για άλλη μια φορά μια επικίνδυνη περιπέτεια που φέρνει γρήγορα την περιοχή πιο κοντά σε μια ανθρωπιστική, οικονομική και ενδεχομένως ραδιολογική καταστροφή», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Βυθίζοντας τη Μέση Ανατολή σε μια άβυσσο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης, στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν χώρες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην περιοχή, να αποκτήσουν όλο και πιο σοβαρά μέσα κατά των αναδυόμενων απειλών».
Μεντβέντεφ: Οι συνομιλίες με το Ιράν ήταν απλώς μια κάλυψη
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επέπληξε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο για την επίθεση στο Ιράν και αμφισβήτησε την αντοχή της Ουάσιγκτον δεδομένης της σχετικά σύντομης ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε σύγκριση με αυτήν του πολιτισμού της Περσίας.
«Η ειρηνευτική δύναμη τα ξαναβρίσκει. Οι συνομιλίες με το Ιράν ήταν απλώς μια κάλυψη. Όλοι το γνώριζαν αυτό», είπε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.
«Ποιος λοιπόν έχει περισσότερη υπομονή να περιμένει το θλιβερό τέλος του εχθρού τώρα; Οι ΗΠΑ είναι μόλις 249 ετών. Η Περσική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε πριν από 2500 και πλέον χρόνια. Ας δούμε τι θα συμβεί σε 100 χρόνια περίπου…».
Πηγή: Reuters


