Οι αδελφές Αλεξανδρή επέστρεψαν στην Ελλάδα

Ημερομηνία: 02-03-2026


Η επιστροφή της Άννας Μαρίας, της Ειρήνης και της Βασιλικής Αλεξανδρή στην Ελλάδα είναι γεγονός καθώς οι τρίδυμες πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετά από 14 χρόνια στην Αυστρία πλέον θα αγωνίζονται με τα εθνικά χρώματα.

Οι αδερφές Αλεξανδρή έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα και πήγαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όπου ο πρόεδρος επιφύλαξε στις τρεις αθλήτριες θερμή υποδοχή και μαζί έκοψαν μία τούρτα με την ελληνική σημαία.
Απευθυνόμενος στις τρίδυμες αδερφές ο πρόεδρος της ΕΟΕ τους είπε: «Μας δώσατε πολύ μεγάλη χαρά που γυρίσατε. Η επιστροφή σας είναι πολύ σημαντική, πρώτα απ΄όλα για σας, αλλά και για την πατρίδα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για όλο το ελληνικό αθλητισμό. Αυτό είναι το σπίτι σας, αυτή είναι η οικογένειά σας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας είναι τα σπίτια σας, έτσι πρέπει να νιώθετε. Σας αγκαλιάζουμε, σας αγαπάμε, σας θέλουμε κοντά μας».
Οι αδερφές Αλεξανδρή που συνοδεύονταν από τη μητέρα τους, Αρτεμις, εμφανώς συγκινημένες ευχαρίστησαν τον πρόεδρο για την υποδοχή και εκ μέρους των τριών, η Άννα Μαρία  είπε: «Πραγματικά τέτοια αγάπη, τέτοια στήριξη, τέτοια λόγια, είναι όλα μοναδικά για μας και έχουν πάρα πολύ μεγάλη αξία. Τα εκτιμάμε ιδιαίτερα και μπορώ να πω ότι μας δίνουν και ένα επιπλέον κίνητρο για την προπόνηση. Είμαστε πάρα πολύ συγκινημένες και κλαίμε συνέχεια τις τελευταίες μέρες. Νιώθουμε όμως και μια μεγάλη ευθύνη γιατί εκπροσωπούμε πλέον την Ελλάδα. Και ανυπομονούμε όλα αυτά που έχουμε βιώσει σε συναισθήματα από σας, τα λόγια σας, να τα χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά και να βγει στην προπόνηση».

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος