Οι επιπτώσεις των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων μέχρι στιγμής στο Ιράν – Στους 787 οι νεκροί

Ημερομηνία: 03-03-2026



Τουλάχιστον 787 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν μέχρι στιγμής στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν το Σάββατο εναντίον της χώρας οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, που σκότωσαν, μεταξύ άλλων τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Τουλάχιστον 168 μαθητές σκοτώθηκαν όταν αμερικανικές και ιισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το δημοτικό σχολείο Shajare Tayyiba στην πόλη Μινάμπ, στο νότιο Ιράν, το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, σε αυτό που φαίνεται να είναι το χειρότερο περιστατικό μαζικών θυμάτων της εκστρατείας στο Ιράν μέχρι στιγμής. Τα θύματα κηδεύονται σήμερα.

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν έχει εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση, με την Τεχεράνη να ανταποδίδει εξαπολύοντας επιθέσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Οι επιπτώσεις των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου:

  • Τουλάχιστον 787 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις μέχρι στιγμής.
  • Τουλάχιστον 153 πόλεις σε όλη τη χώρα έχουν πληγεί από τις πρόσφατες επιθέσεις.
  • Συνολικά 504 τοποθεσίες έχουν πληγεί μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις.
  • Ο αριθμός των καταγεγραμμένων επιθέσεων ανέρχεται σε 1.039.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο Naftemporiki.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος