Οι συνθήκες δημιουργούν πολλά προβλήματα στις δυνάμεις να επιχειρήσουν

Ημερομηνία: 31-07-2026



Για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας.

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στο Ποικίλο Όρος, στη βόρεια πλευρά του Ασπροπύργου Συνορεύει και με Δαφνί και με Χαϊδάρι. Όπως περιέγραψε η κυρία Ζιακοπούλου, οι συνθήκες είναι αυτές που αποτυπώνονται στο πεδίο των επιχειρήσεων. Όλοι αυτοί οι άνεμοι, η ένταση, η καθοδικότητα των ρευμάτων αλλά και η αύξηση της θερμοκρασίας που δημιουργείται από τον στροβιλισμό, αλλά και από τις τοπικές συνθήκες, δημιουργούν πολλά προβλήματα στις δυνάμεις να επιχειρήσουν», επισήμανε ο κ. Τσίγκας μιλώντας στην ΕΡΤNews.

Όπως είπε, «αν μπορούμε να πούμε κάτι ευτυχές ως γεγονός, είναι ότι τα εναέρια μέσα τα οποία έχουν σπεύσει να επιχειρήσουν στη Βοιωτία και είναι στον αέρα, όσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν, γίνονται εκτροπή και μεταφέρονται σε αυτή την πυρκαγιά. Άρα, τα εναέρια μέσα τα οποία είναι στον αέρα επιχειρούν κατά βούληση, εκεί που πρωτεύει η ασφάλεια των πτήσεων, έτσι ώστε οι έμπειροι χειριστές και της πολεμικής αεροπορίας αλλά και οι χειριστές των ελικοπτέρων του πυροσβεστικού σώματος, να μπορέσουν να κάνουν στοχευμένες ρίψεις να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις».

«Το 112 έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους στην περιοχή για να απομακρυνθούν γιατί ο καπνός σιγά σιγά έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο έντονος, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με ασφάλεια, να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να επιχειρήσουν. Έχει γίνει τεράστια κινητοποίηση τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Αττική και στην Αργολίδα», πρόσθεσε.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος