Παραμένουν στις θέσεις του όσοι αξιωματούχοι διορίστηκαν από τον πατέρα μου
Ο νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους που διορίστηκαν από τον πατέρα του, τον εκλιπόντα Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να εργάζονται βάσει των υφιστάμενων οδηγιών, σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσίευσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Ανακοινώνω με την παρούσα ότι, προς το παρόν, κανένας από αυτούς δεν απαιτεί ανανέωση του διορισμού του. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουν το έργο τους σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν κατά τη διάρκεια της ζωής του» Αγιατολάχ Χαμενεΐ, αναφέρει το μήνυμα.
Ο Χαμενεΐ, ο οποίος επιλέχθηκε διάδοχος του πατέρα του στις 8 Μαρτίου, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί αυτοπροσώπως – ούτε βιντεοσκοπηθεί ή φωτογραφηθεί – από τότε που ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης.
Ένα μήνυμά του διαβάστηκε από τον παρουσιαστή στο κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι στις 12 Μαρτίου. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκεθ, δήλωσε στις 13 Μαρτίου, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο Χαμενεΐ είχε «τραυματιστεί και πιθανότατα παραμορφωθεί» σε μία από τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην Τεχεράνη που σκότωσαν τον πατέρα του Χαμενεΐ.
Ο γιος του Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, Γιούσεφ Πεζεσκιάν, δήλωσε σε μήνυμά του στις 11 Μαρτίου ότι είχε «άκουσε αναφορές» ότι ο ανώτατος ηγέτης είχε τραυματιστεί. «Ρώτησα αρκετούς φίλους που είχαν σχετικές επαφές και μου είπαν ότι: με τη χάρη του Θεού, είναι ασφαλής και δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο Πεζεσκιάν.
Με πληροφορίες από BBC


