ΠΑΡΙΣΙ 2026 – κολύμβηση: Έτοιμος για την έκπληξη ο Μάρκος
Το 2024 στο Βελιγράδι ο Δημήτρης Μάρκος στέφθηκε δευτεραθλητής Ευρώπης στο 800αρι ελεύθερο. Απόψε (21:03) στον τελικό του Παρισιού τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς τα μεγάλα ονόματα επέστρεψαν, όμως ο Έλληνας κολυμβητής είναι στην καλύτερη φόρμα της ζωής του.
Το 2024 ο Μάρκος ήταν δεύτερος κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 7:48.59 για να χάσει μόνο από τον Μικάιλο Ρόμαντσιουκ (Ουκρανία) που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με 7:46.20.
Στο Παρίσι, ο Μάρκος έχει ήδη βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ με 7:47.26 που είναι η 5η καλύτερη επίδοση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.
Ο Γιόχανς Λίεμπμαν (Γερμανία) με 7:41.87 είναι το μεγάλο φαβορί μαζί με τον συμπατριώτη του Σβεν Σβαρτς που πέρσι στο παγκόσμιο ήταν δεύτερος με 7:39.96. Πολύ δυνατός εμφανίζεται ο 22χρονος Ούγγρος Ζαλάν Σαρκάνι που έκανε ατομικό (και εθνικό ρεκόρ) στα προκριματικά με 7:42.34.
Τα μετάλλια θα κριθούν κοντά στο 7:42.00 και θα χρειαστεί μεγάλη υπέρβαση από τον Μάρκο. Ακόμα όμως και ένα πανελλήνιο ρεκόρ θα καταστήσει πετυχημένη την παρουσία του στον τελικό.


