Παρόντες στην κηδεία Κ. Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής και ιστορικά στελέχη της Ν.Δ.

Ημερομηνία: 08-06-2026



Σε κλίμα συγκίνησης τελείται η κηδεία του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, συγγενείς, αλλά και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. λένε το τελευταίο αντίο στον Λαρισαίο πολιτικό, που πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 85 χρόνων.

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

To «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης.


(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος ήταν, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στη μνήμη του στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Φωτ. Intime

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

(INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)Ποιος ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς

Ο Γιώργος Σουφλιάς υπήρξε μία από τις πιο πολυσχιδείς και επιδραστικές προσωπικότητες της μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής της χώρας, συνδέοντας το όνομά του με κρίσιμα χαρτοφυλάκια, μεγάλα έργα υποδομής, αλλά και σημαντικές εσωκομματικές και εθνικές μεταρρυθμίσεις.

Εννήθηκε στην Αγιά Λάρισας το 1941 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1974, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία, έναν νομό τον οποίο υπηρέτησε πιστά για πολλές δεκαετίες.

Στη διάρκεια της μακράς κυβερνητικής του θητείας, ανέλαβε κρίσιμα υπουργικά καθήκοντα:

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διαχειρίστηκε την οικονομική πολιτική σε μια μεταβατική περίοδο για τη χώρα.

Συνέδεσε το όνομά του με μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τον διάλογο για την παιδεία.

Στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Σουφλιάς ταυτίστηκε με την ολοκλήρωση και τον σχεδιασμό εμβληματικών έργων υποδομής σε όλη την επικράτεια (όπως η ολοκλήρωση μεγάλων οδικών αξόνων, η επέκταση του Μετρό της Αθήνας και μεγάλα περιβαλλοντικά έργα).

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος