Πέρασε από την Βιλερμπάν και πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός

Ημερομηνία: 03-04-2026



Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί απόψε στη Λιόν, κατέθεσε την ανωτερότητά του στο παρκέ και επικράτησε επί της Βιλερμπάν με 82-74. Οι Πειραιώτες με αυτή την νίκη έφτασαν στο 23-12 και βρίσκονται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Οι Πειραιώτες έλεγξαν τα ριμπάουντ, έβαλαν κρίσιμα σουτ και παρά το γεγονός πως οι Γάλλοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους διαφορά ασφαλείας και να φτάσουν με σχετική άνεση στη νίκη.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 7 ριμπαόυντ. Ο Χολ προσέφερε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Μιλουτίνοφ 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε:

«’Βιαστήκαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι αλλά είχαμε 17 περισσότερα ριμπάουντ κι αυτό μας βοήθησε να πάρουμε το ματς. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, η Βιλερμπάν είναι πολύ επικίνδυνη. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μας, παίζει για την τιμή της και αυτό δείχνει πως η Euroleague είναι, ίσως, το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο. Εκτιμούμε πολύ την αποψινή νίκη και τώρα έχουμε ακόμη τρία ματς μπροστά μας».

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 39-47, 58-61, 74-82

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος