Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους «αχυρανθρώπους»

Ημερομηνία: 13-02-2026



Αντιμέτωποι με κακουργήματα είναι οι 11 συλληφθέντες, 10 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα φοροδιαφυγής, όπου «αχυράνθρωποι» έστηναν εταιρείες, τις φόρτωναν με χρέη και στη συνέχεια τις «έκαιγαν», για να ανοίξουν άλλες στη θέση τους.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι θεωρούνται επικεφαλής του κυκλώματος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για:

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία στρεφόμενη κατά ελληνικού Δημοσίου πάνω από 120.000, απάτη στρεφόμενη κατά του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 120.000 ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

205 άτομα υπεύθυνοι για 380 επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε 205 άτομα, ως υπευθύνους 380 επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού.

Οι επικεφαλής του κυκλώματος συνελήφθησαν από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στα σπίτια τους.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος