Πρωταθλήτρια η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου

Ημερομηνία: 19-04-2026



Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε την Στουτγάρδη με 4-2 στην Allianz Arena και κατάκτησε τον τίτλο της γερμανικής Bundesliga για 35η φορά στην ιστορία της.

Οι Βαυαροί, που έχουν χάσει μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα σε όλη τη σεζόν, χρειάζονταν μόνο έναν βαθμό για να κατακτήσουν το στέμμα, αφού η πλησιέστερη διεκδικήτρια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχασε από τη Χόφενχαϊμ το βράδυ του Σαββάτου.

Αλλά η Στουτγάρδη, που διεκδικεί μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν, απείλησε να χαλάσει το «πάρτι» όταν ο Κρις Φούχριχ σκόραρε με εξαιρετική προσπάθεια στο 21ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ραφαέλ Γκερέιρο 10 λεπτά αργότερα, πριν ο δανεικός από την Τσέλσι, Νίκολας Τζάκσον – που αντικατέστησε τον Χάρι Κέιν – βάλει μπροστά στο σκορ τους Βαυαρούς στο 33΄.

Ο Αλφόνσο Ντέιβις πρόσθεσε ένα τρίτο γκολ εννέα λεπτά πριν από το ημίχρονο, αυτοσχεδιάζοντας για να περάσει την μπάλα από τον Αλεξάντερ Νιούμπελ, μετά από πάσα του Λουίς Ντίαζ.

Ο Κέιν πέρασε στη θέση του Τζαμάλ Μουσιάλα στο ημίχρονο και χρειάστηκαν μόνο επτά λεπτά για να σημειώσει το 4-1, με το 32ο γκολ του στο πρωτάθλημα για φέτος, για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 ο Τσέμα Αντρές στο 88΄.

Η νίκη σφράγισε τον 13ο τίτλο πρωταθλήματος στις τελευταίες 14 σεζόν για την Μπάγερν και της επιτρέπει να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για κατάκτηση του τρεμπλ, με τους ημιτελικούς εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Κύπελλο Γερμανίας και της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League να αναμένονται αργότερα αυτόν τον μήνα.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος