«Πυρά» Δουδωνή προς Μαργαρίτη Σχοινά: «’Αυτοφοράκιας’ ο Καββαδάς στη Λέσβο, Πόντιος Πιλάτος εσείς στην Αθήνα»
Δριμεία κριτική για τους χειρισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα του αφθώδη πυρετού στο νησί της Λέσβου άσκησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.
Δείτε το βίντεο:
Ο κ. Δουδωνής σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν θα είχαν περάσει σχεδόν 200 ημέρες και θα συνεχίζονταν οι σφαγές ζώων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Θέλω να μου πείτε, θέλω να μου πείτε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου κάνει 6,5 μήνες να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου 6,5 μήνες μετά σφαγιάζονται ζώα; Αισθάνεστε την ανάγκη να απολογηθείτε γι’ αυτό;» τόνισε απευθυνόμενος στον Μαργαρίτη Σχοινά που βρέθηκε στη Βουλή για την ψήφιση του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση του τομέα της αλιείας, τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα, ρυθμίσεις για τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος, το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και λοιπές διατάξεις».
Ο υπουργός στην Αθήνα, στο νησί ο υφυπουργός
Μάλιστα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το νησί που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από τον αφθώδη πυρετό, επιλέγοντας να στέλνει συνεχώς τον υφυπουργό Αθανάσιο Καββαδά.
«Και αφού λέτε ότι δίνετε τη μάχη, πώς τη δίνετε τη μάχη; Με τηλεκατεύθυνση από την Αχαρνών; Γιατί στο νησί της Λέσβου δεν έχετε πατήσει το πόδι σας» τόνισε ο Παναγιώτης Δουδωνής, συμπληρώνοντας: «Τον κ. Καββαδά στέλνετε και επαναλαμβάνω τον όρο ως ‘αυτοφοράκια’ για να τα ακούσει, ενώ εσείς κάνετε τον Πόντιο Πιλάτο από την Αθήνα».


