Σε φουλ ρυθμούς ο κλειστός στίβος στην Ευρώπη

Ημερομηνία: 14-01-2026


Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει ολόκληρη η Ευρώπη στον κλειστό στίβο με τη σειρά του world indoor tour να ξεκινά και τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν στόχο το παγκόσμιο κλειστού να ψάχνουν τα όρια και βαθμούς για το ranking.

Στοκχόλμη (Σουηδία): Από το μίτινγκ Μπαουχάους Γκαλάν (silver) θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία στις 22 Ιανουαρίου ο αργυρός Ολυμπιονίκης και δευτεραθλητής κόσμου στα 100μ, Κισέιν Τόμπσον (Τζαμάικα) τρέχοντας στο 60αρι. Αντίπαλος του θα είναι ο Τζερεμάια Αζού (Βρετανία) πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στο 60αρι. Οι αδελφές Κλέιτον (Τζαμάικα) Τία και Τίνα είναι αυτές που ξεχωρίζουν στο 60αρι των γυναικών.

Μαδρίτη (Ισπανία): Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό Λίεκε Κλάβερ (Ολλανδία) και η εξαιρετική Ισπανία Πάουλα Σεβίγια θα κοντραριστούν στο 400αρι στο μίτινγκ που είναι προγραμματισμένο για τις 6 Φεβρουαρίου και είναι στη σειρά gold world indoor tour.

Ζέτεμπεργκ (Ολλανδία): Στις 17 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σάντας θα αγωνιστεί κόντρα στον πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό Μένο Βλουν στο μίτινγκ του επί κοντώ κατηγορίας τσάλεντζερ.

Λουξεμβούργο: Ο πολύ βελτιωμένος την περασμένη σεζόν στο μήκος, Εβάν Κονατέ ξεκινά τη σεζόν στις 18 Ιανουαρίου στο μίτινγκ που είναι τσάλεντζερ με βασικό αντίπαλο τον Αμερικανό Κάμερον Κραμπ. Και οι δύο έχουν ατομικό ρεκόρ 8.25μ στον κλειστό από το 2025.

Βοστόνη (ΗΠΑ): Η παγκόσμια πρωταλήτρια του επτάθλου Άνα Χολ (ΗΠΑ) θα αγωνιστεί τόσο στο 400αρι όσο και στο μήκος στο γκραν πρι της σειράς gold world indoor tour, στις 241/1. Θέλει να βελτιώσει το 51.03 που έχει ατομικό στον κλειστό. Στο μήκος θα έχει αντίπαλες, την παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού Κλερ Μπράιαντ (ΗΠΑ) και την Τζάσμιν Μουρ (ΗΠΑ). Πολύ δυνατό 600αρι στους άνδρες με Ντόνοβα Μπρέζιερ (ΗΠΑ), Μπράις Χόπελ (ΗΠΑ), τον εξαιρετικό Ιρλανδό Κιαν Μακφίλιψ και τον Μαρακινό Μοχάμεντ Ατούι.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος