Σε Σεράγεβο και Ποντγκόριτσα ο Γεραπετρίτης – Οι συναντήσεις και το πρόγραμμα

Ημερομηνία: 18-06-2026


Περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή 19 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης,

Ο κ. Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σεράγεβο, όπου θα συναντηθεί, στις 10:30 π.μ., με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ελμέντιν Κονάκοβιτς.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν, στις 11:45, δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με τον γενικό γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας (RCC), Αμέρ Καπετάνοβιτς.

Το πρόγραμμα στην Ποντγκόριτσα

Ακολούθως, ο κ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί στην Ποντγκόριτσα, όπου θα συναντηθεί, στις 15:00, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Έρβιν Ιμπραΐμοβιτς.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών και στις 17:00, δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο.

Κατά την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα, ο κ. Γεραπετρίτης θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μιλόικο Σπάγιτς.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος