Στα… χαμηλά ο Καραλής στη Σαγκάη

Ημερομηνία: 16-05-2026



Η αγωνιστική πρεμιέρα του Εμμαουήλ Καραλή στον ανοιχτό στίβο για το 2026 έγινε στη Σαγκάη, στο πρώτο Diamond League της χρονιάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε έξι άλματα, από το οποίο μόνο το ένα ήταν έγκυρο, και με καλύτερη επίδοση τα 5,70 μέτρα κατέλαβε την 7η θέση.

Ο Καραλής ξεκίνησε ψηλότερα από όλους, από τα 5.70, και καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους μέχρι να περάσει το ύψος με την τρίτη προσπάθεια.

Ήταν ο μοναδικός που άφησε τα 5.80 και όταν επέστρεψε στον αγώνα, στα 5.90 βρήκε μπροστά του μόνο τον Μόντο Ντουπλάντις, που άφησε το ύψος, και τον Κέρτις Μάρσαλ.

Η δεύτερη προσπάθειά του ήταν πολύ καλή, αλλά βρήκε τον πήχη πέφτοντας, ενώ στην τρίτη βγήκε πάρα πολύ ψηλά, αλλά βρέθηκε κοντά στον πήχη και έκλεισε άδοξα τον αγώνα του.

Νικητής αναδείχθηκε ο Ντουπλάντις με άλμα στα 6,12 μέτρα, που είναι και ρεκόρ μίτινγκ μετά το 6,11μ. που είχε κάνει πέρυσι ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κορυφαίος όλων των εποχών προσπάθησε για το παγκόσμιο ρεκόρ τοποθετώντας τον πήχη στα 6,32 μέτρα, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος