Στον τελικό με Μοντέρο και Χολ μπροστάρηδες ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που χρειαζόταν απέναντι στην ΑΕΚ κι εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Stoiximan Super Cup.
Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 93-80 στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους, από το ζευγάρι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν χρειάστηκε να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης για να πάρει τη νίκη. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και, παρά το κακό της διάστημα στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, κράτησε τον έλεγχο όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω τενοντίτιδας, ενώ απουσίασε και ο Ταϊρίκ Τζόουνς, που άρχισε να εκτίει την ποινή των επτά αγωνιστικών από την περσινή σεζόν.
Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιαν Μοντέρο και ο Ντόντα Χολ, που σημείωσαν από 19 πόντους. Πολύτιμη ήταν και η παρουσία του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ο οποίος μοίρασε ασίστ με το… τσουβάλι, ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα.
Από νωρίς στα μέτρα του Ολυμπιακού
Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο 5ο λεπτό είχαν ήδη 6/7 δίποντα και προηγούνταν με 16-9, ενώ στο τέλος της πρώτης περιόδου η διαφορά είχε φτάσει στους δέκα πόντους (28-18).
Ο Βεζένκοβ, ο Ντόρσεϊ και ο Χολ είχαν πετύχει τους 23 από τους 28 πόντους της ομάδας τους, την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να μείνει κοντά κυρίως χάρη στον Νέλι Τζόσεφ.
Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Ο Μοντέρο και ο Φουρνιέ ανέβασαν τη διαφορά στους 15 πόντους (37-22), ενώ ο Δομινικανός γκαρντ συνέχισε να δίνει λύσεις και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 56-36.
Παρά το προβάδισμα, ο Μπαρτζώκας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και ζήτησε μεγαλύτερη συγκέντρωση.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στην τρίτη περίοδο. Με τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ να δημιουργεί και τον Βεζένκοβ να σκοράρει, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +23 (70-47) στο 26′.
Εκεί, όμως, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση. Με ένα σερί 13-2 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 12 πόντους (72-60) και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν σταμάτησαν εκεί. Έφτασαν μέχρι το -7 (82-75), βάζοντας προσωρινά τον Ολυμπιακό σε κατάσταση πίεσης.
Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Μοντέρο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Πέτυχε μεγάλο τρίποντο για να κρατήσει την ομάδα του σε απόσταση, ακολούθησε λέι-απ και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Εντιάι, ο οποίος κάρφωσε και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.
Η ΑΕΚ είχε αρκετά καλά διαστήματα και πήρε πράγματα από τον Τζόσεφ, τον Γιώργο Τσαλμπούρη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και τους Λαρεντζάκη και Νόλι. Δεν κατάφερε, όμως, να απειλήσει πραγματικά τον Ολυμπιακό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι Πειραιώτες είχαν επίσης το πάνω χέρι σε αρκετούς βασικούς τομείς: 42-28 στους πόντους στη ρακέτα, 24-17 στους πόντους από λάθη αντιπάλου και 10-4 στους πόντους από δεύτερες ευκαιρίες.
Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (27/9, 20:00), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


