Στρατεύματα θα παραμείνουν ανεπτυγμένα στον νότιο Λίβανο εν μέσω εκεχειρίας

Ημερομηνία: 16-04-2026



Ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν ανεπτυγμένα στο νότιο Λίβανο εν μέσω της επερχόμενης 10ήμερης εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet ότι «οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν βαθιά μέσα στο λιβανέζικο έδαφος» και ότι οι Ισραηλινές Άμυνες θα δράσουν ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή, παρόμοια με τη συμφωνία της εκεχειρίας του Νοεμβρίου 2024 στον Λίβανο, όπου το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά πράκτορες της Χεζμπολάχ που, όπως ισχυρίστηκε, παραβίαζαν την εκεχειρία.

«Όπως στη Γάζα και όπως στον Λίβανο πριν από την Επιχείρηση ”Roaring Lion”, θα δράσουμε όχι μόνο ενάντια στον κίνδυνο αλλά και ενάντια σε μια αναδυόμενη απειλή και θα την χτυπήσουμε αμέσως», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος.

Προειδοποίηση

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «αν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες η λιβανέζικη κυβέρνηση δεν λάβει πρακτικά μέτρα για την εξάρθρωση της Χεζμπολάχ, θα το κάνουμε αμέσως μετά με μεγάλη δύναμη».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σταθμευμένες αρκετά χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο νότιο Λίβανο εν μέσω χερσαίας επίθεσης εναντίον της Χεζμπολάχ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους ή τον στρατό σχετικά με την εκεχειρία και τους όρους της.

Πηγή: Times of Israel 

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος