Συγχαρητήρια σε πλοίαρχο και πλήρωμα για την ασφαλή εκκένωση

Ημερομηνία: 25-09-2026



Την αντίδραση του πλοιάρχου, των αξιωματικών και του πληρώματος του BLUE CARRIER 2 εξήρε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φορτηγό – οχηματαγωγό πλοίο της Attica Group ενώ έπλεε ανοικτά της Μυκόνου.

Η ΠΝΟ ανέφερε ότι παρακολουθούσε από το πρωί στενά την εξέλιξη του περιστατικού, σημειώνοντας ότι βασική προτεραιότητα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ήταν η ασφαλής απομάκρυνση των 28 μελών του πληρώματος και του ενός οδηγού φορτηγού που επέβαινε στο πλοίο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η φωτιά είχε λάβει τέτοια έκταση ώστε δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τα μέσα του ίδιου του πλοίου και των σκαφών που είχαν σπεύσει προς συνδρομή.

Η ΠΝΟ υπογράμμισε ότι τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα πρέπει να διερευνηθούν και ότι αναμένει τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών.

Παράλληλα, απηύθυνε συγχαρητήρια στον πλοίαρχο, στους αξιωματικούς και στο πλήρωμα, επισημαίνοντας ότι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, θέτοντας, όπως ανέφερε, ακόμη και τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Ομοσπονδία στην τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τονίζοντας ότι η οργανωμένη αντίδραση του πληρώματος συνέβαλε ώστε το περιστατικό να μην έχει θύματα.

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι λειτούργησαν υποδειγματικά, ακολουθώντας όλους τους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσας, ώστε να μην έχουμε θύματα» αναφέρει η ΠΝΟ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος