Συλλήψεις οδηγών για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας άνω των 150 χλμ
Να τελούν αυτοσχέδιους αγώνες, με υπερβολική ταχύτητα, άνω των 130 χλμ/ώρα, και επικίνδυνους ελιγμούς, εντοπίστηκαν δύο οχήματα επί της Λεωφόρου Κων. Καραμανλή στη Βούλα, τις πρώτες πρώτες πρωινές του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής/ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής, τα ακολούθησαν με όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την κίνησή τους, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, και τα ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Αθήνας και Νιόβης στη Βουλιαγμένη.
Εκεί συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί, 32χρονος αλλοδαπός και 19χρονος Έλληνας. Σε βάρος τους το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής σχημάτισε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής που διενεργήθηκε ο αυτοσχέδιος αγώνας, η ταχύτητα των οχημάτων ξεπερνούσε τα 130 χλμ/ώρα, αντί του επιτρεπόμενου ορίου των 70 χλμ/ώρα, ενώ σε άλλο σημείο ξεπερνούσε τα 150 χλμ/ώρα, αντί του επιτρεπόμενου ορίου των 50 χλμ/ώρα.
Οι οδηγοί οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.


