Το ΝΒΑ επεκτείνεται σε 32 ομάδες
Δύο νέες ομάδες θα αποκτήσει στο μέλλον το ΝΒΑ, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν έδρα το Λας Βέγκας και το Σιάτλ.
Το Δ.Σ. της λίγκας έδωσε την Τετάρτη έγκριση να ξεκινήσουν να εξετάζονται προσφορές για πιθανή επέκταση, σε μια διαδικασία που αναμένεται να αποφέρει προτάσεις ύψους από 7 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε μία.
Ο επίσημος έλεγχος των υποψήφιων αγοραστών είναι μια διαδικασία που διαρκεί μήνες και περιλαμβάνει λεπτομερή οικονομικό έλεγχο.
Το NBA έχει προσλάβει την επενδυτική τράπεζα PJT Partners ως στρατηγικό σύμβουλο «για να αξιολογήσει τις υποψήφιες αγορές, τις ομάδες ιδιοκτησίας, τις υποδομές των γηπέδων και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις της επέκτασης».
Οι νέες ομάδες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2028-29. Όσον αφορά το Σιάτλ, ουσιαστικά θα αποτελεί μια επιστροφή, αφού η πόλη ήταν για 40 χρόνια έδρα των Σουπερσόνικς, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα το 1979.


