Το βίντεο με πλάνα πολέμου διανθισμένα από το Χόλιγουντ

Ημερομηνία: 07-03-2026



Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Λευκού Οίκου θολώνουν τα όρια της πραγματικότητας, δημοσιεύοντας μοντάζ που συνδυάζουν αποσπάσματα από χολιγουντιανά blockbusters και βιντεοπαιχνίδια με πραγματικά πλάνα από στρατιωτικά χτυπήματα στο Ιράν.

Ένα βίντεο 42 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο X με τον τίτλο «Justice the American way» ξεκινά με μια σκηνή από το «Iron Man» και την ατάκα «Wake up, Daddy’s home» – ίσως μια αναφορά σε μια έκφραση που χρησιμοποιεί ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, ο οποίος κάποτε αναφέρθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως «μπαμπά».

Αυτό που ακολουθεί, σε γρήγορο ρυθμό, είναι αποσπάσματα από άνδρες ηθοποιούς που υποδύονται ήρωες, όπως ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun»: Maverick», ο Μελ Γκίμπσον στο «Braveheart», ο Ράσελ Κρόου στο «Gladiator», ο Μπράιαν Κράνστον στο «Breaking Bad» και ο Κιάνου Ριβς στο«John Wick».

Τους χολιγουντιανούς ηρωΐσμούς, διανθίζουν πλάνα που κυκλοφόρησαν από τον αμερικανικό στρατό και δείχνουν πραγματικά χτυπήματα σε διάφορους στόχους.

JUSTICE THE AMERICAN WAY. 🇺🇸🔥 pic.twitter.com/0502N6a3rL

— The White House (@WhiteHouse) March 6, 2026

OPERATION EPIC FURY

• Destroy Iran’s missile arsenal.
• Destroy their navy.
• Ensure they NEVER get a nuclear weapon.

Locked in. pic.twitter.com/ika3MMJmZT

— The White House (@WhiteHouse) March 6, 2026

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπεν Στίλερ κάλεσε τον Λευκό Οίκο να αφαιρέσει ένα απόσπασμα του βίντεο από το «Tropic Thunder», μια σατιρική ταινία του 2008 για τις πολεμικές ταινίες, την οποία σκηνοθέτησε και συνυπέγραψε.

«Ποτέ δεν σας δώσαμε άδεια και δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε μέρος της προπαγανδιστικής σας μηχανής. Ο πόλεμος δεν είναι ταινία», έγραψε ο Στίλερ στο X.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο liveblog του naftemporiki.gr 

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος