Τρεις τριαθλητές για τους μεσογειακούς αγώνες

Ημερομηνία: 17-04-2026


Τους τρεις αθλητές που θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους μεσογειακούς αγώνες 2026, ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) σπεύδοντας να προλάβει κάθε… παρανόηση.

Με δύο ομοσπονδίες τριάθλου να… λειτουργούν εντός Ελλάδας, δημιουργείται μπέρδεμα σχετικά με τις διεθνείς εκπροσωπήσεις καθώς η μία έχει κρατική αναγνώριση και η άλλη… διεθνή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) με ανακοίνωση της τονίζει ότι είναι «η μόνη νομίμως αναγνωρισμένη ομοσπονδία του αθλήματος στην Ελλάδα και το αποκλειστικό μέλος της World Triathlon» και προχώρησε στην επίσημη υποβολή λίστας υποψήφιων για πρόκριση στους μεσογειακούς αγώνες 2026.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Στη λίστα περιλαμβάνονται οι μοναδικοί επιλέξιμοι Elite αθλητές της χώρας, πλήρως εγγεγραμμένοι στο διεθνές σύστημα της World Triathlon και με ενεργή διεθνή παρουσία:

  • Παναγιώτης Μπιτάδος (ID: 176644)
    Olympic Elite Men Ranking: 98 | World Ranking: 127
  • Νικόλας Κεραμίδας (ID: 171955)
    World Ranking: 848 | Europe Ranking: 379
  • Louis Woodgate (ID: 117110)
    World Ranking: 1097 | Europe Ranking: 629

Οι ανωτέρω αθλητές αποτελούν τους μόνους διεθνώς αναγνωρισμένους και επιλέξιμους για συμμετοχή, σύμφωνα με τους κανονισμούς της World Triathlon».
Ως συνοδός προπονητής δηλώθηκε η πρώην πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια Α’ κατηγορίας ΓΓΑ στο τρίαθλο Ντενίζ Δημάκη.
με την ΕΟΤΡΙ να τονίζει στην ανακοίνωση της:
«Οποιαδήποτε διαδικασία δήθεν πρόκρισης ή επιλογής από τρίτους φορείς είναι νομικά ανυπόστατη.
Οποιαδήποτε δήλωση αθλητών εκτός ΕΟΤΡΙ είναι άκυρη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Δεν μπορεί να υπάρξει συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες χωρίς αναγνώριση από τη World Triathlon.
Η θεσμική αρμοδιότητα της ΕΟΤΡΙ έχει επιβεβαιωθεί και από τη δικαιοσύνη, με την υπ’ αριθμ. 3318/2024 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί ύπαρξης άλλου φορέα με αντίστοιχη αρμοδιότητα.
Η ΕΟΤΡΙ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των διεθνών κανονισμών. Οποιαδήποτε απόπειρα παράκαμψής τους εκθέτει τη χώρα και θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η Ομοσπονδία θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των αθλητών της και τη θεσμική της αρμοδιότητα».

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος