Τριγμοί στη Wall Street στον απόηχο του διαγγέλματος Τραμπ
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκονται υπό πίεση την Πέμπτη, αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ουσιαστικά ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να σημειώσουν ξανά ράλι και οι τιμές του πετρελαίου.
Ο Dow Jones χάνει 608 μονάδες στο -1,3%. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,3% και ο Nasdaq κατά 1,7%.
Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε ουσιαστικά τίποτα. Αν και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «πλησιάζουν πολύ» στον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν, πρόσθεσε ότι το έθνος θα «χτυπήσει» την Τεχεράνη «εξαιρετικά σκληρά».
«Τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, θα τους επαναφέρουμε στη λίθινη εποχή όπου ανήκουν», δήλωσε ο πρόεδρος.
Τα σχόλιά του οδήγησαν σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου West Texas Intermediate τελευταία σημείωσαν άλμα 12% πάνω από τα 112 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent εκτοξεύθηκαν 7%, ξεπερνώντας τα 109 δολάρια το βαρέλι.


