Τζένγκο: Δεν της βγήκε ο αγώνας στο Τόκιο

Ημερομηνία: 17-05-2026


Δεν της βγήκε ο αγώνας της Ελίνας Τζένγκο στο γκραν πρι του Τόκιο ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή της στον ακοντισμό στην 8η θέση.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έριξε τέσσερις βολές και με καλύτερη προσπάθεια σε 58.37μ ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση, αφήνοντας την 5η προσπάθεια. Οι βολές της κατά σειρά ήταν 56.92 – 57.62 – 58.37 και άκυρη.
Το αγώνισμα έμεινε χαμηλά με την Ρέμα Οταμπόρ από τις Μπαχάμες να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει με 6.57μ. Σε κακή μέρα η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Χαρούκα Κιταγκούτσι που οριακά πέρασε τα 60 μέτρα, ρίχνοντας 60.36μ. Η συμπατριώτισσά της, Μομόνε Γιουέντα ήταν δεύτερη με 61.40μ και τη Φλορ Ντενίς Ρουίς Χουρτάδο ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση με καλύτερη βολή στα 60.98μ.
H Τζένγκο θα συνεχίσει τους αγώνες στην Ασία καθώς στις 23 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα στο ντάιαμοντ λιγκ ως κάτοχος του διαμαντιού στον ακοντισμό, στο μίτινγκ τοτ Σιάμεν (Κίνα).

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος