ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2026: Η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής
Ο μεγάλος στόχος της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των ανδρών που διεξάγεται στο Βελιγράδι ήταν το χρυσό μετάλλιο. Ο αποκλεισμός από την Ουγγαρία έφερε την απογοήτευση στην ελληνικό ομάδα, όμως υπάρχει ο μικρός τελικός αύριο (18:00, ΕΡΤ2) κόντρα στην Ιταλία και η μεγάλη ευκαιρία να μπει τέλος στην… κατάρα των ευρωπαϊκών.
Οι Έλληνες διεθνείς, που είχαν είχαν λίγες ώρες στη διάθεσή τους να ξεκουραστούν και να ξεπεράσουν την ήττα στον ημιτελικό της Παρασκευής (23/1) από την Ουγγαρία με 15-12, δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανέβουν στο βάθρο. Και αυτό φυσικά θα είναι επιτυχία, καθότι η Εθνική δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Απέναντί της θα έχει έναν γνώριμο αντίπαλο, την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια που ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά από τις κοινές προπονήσεις αλλά και την αναμέτρηση στη 2η φάση των ομίλων. Εκεί όπου η Εθνική επικράτησε 15-13, δείχνοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα, από την ανανεωμένη Ιταλία.
Στον πάγκο της Εθνικής θα καθίσει κανονικά ο Θοδωρής Βλάχος, αφού αφαιρέθηκε, από την αρμόδια επιτροπή, η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τους Μαγυάρους. Ο Βλάχος έχει και τους 15 διεθνείς στη διάθεσή του και θα ανακοινώσει τη 14άδα, μιάμιση ώρα πριν από τον αγώνα. Στο πλευρό της ομάδας μας για να την ενισχύσουν, αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι.


