«Βλέπω ξανά το ίδιο έργο με Χάρι και Μέγκαν» – Επίθεση στα ΜΜΕ και αιχμές κατά Καρόλου

Ημερομηνία: 20-09-2026



Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο αδελφός της βλέπει στην αντιμετώπιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανησυχητικές ομοιότητες με όσα έζησε η ίδια.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ χαρακτήρισε την καθημερινή αρνητική δημοσιότητα μια «καρκινική επιρροή» στη ζωή όσων βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των ταμπλόιντ και κάλεσε τα μέσα να διδαχθούν από την ιστορία της αδελφής του.

«Αν δει κανείς ένα άρθρο σε ταμπλόιντ για την Νταϊάνα ή για τον Χάρι και τη Μέγκαν, μπορεί να είναι πραγματικά πολύ, πολύ άσχημο», είπε.

«Έβλεπα τα δάκρυα απόγνωσής της»

Ο Σπένσερ θυμήθηκε πόσο βαθιά επηρέαζε την Νταϊάνα η αρνητική κάλυψη του Τύπου.

Όπως είπε, είχε δει τα «δάκρυα απόγνωσής» της και γνώριζε πόσο ευάλωτη ήταν στην κριτική. «Την έριχνε πραγματικά πολύ χαμηλά όλο αυτό», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το γεγονός ότι σήμερα διακρίνει «αντηχήσεις» της ίδιας κατάστασης στην αντιμετώπιση του ανιψιού του και της συζύγου του.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μιλά εκ μέρους του Χάρι και της Μέγκαν.

«Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για αυτούς. Αλλά για οποιονδήποτε καταστρέφεται καθημερινά με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να είναι μια τρομερά τοξική παρουσία στη ζωή του».

«Δεν είμαι με τον Χάρι – Είμαι με τους δύο γιους της αδελφής μου»

Ο κόμης Σπένσερ απέρριψε και την εικόνα ότι έχει ταχθεί αποκλειστικά στο πλευρό του Χάρι στη μακρόχρονη οικογενειακή σύγκρουση.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι είμαι στην πλευρά του Χάρι», είπε. «Εγώ είμαι στην πλευρά των δύο γιων της αδελφής μου. Και αν οποιοσδήποτε από τους δύο χρειαζόταν κάτι, θα ήμουν εξίσου εκεί για εκείνον».

Η Νταϊάνα είχε βρεθεί επί χρόνια στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς δημοσιογραφικής και φωτογραφικής καταδίωξης μέχρι τον θάνατό της στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997.

Στην επικήδεια ομιλία του τότε, ο αδελφός της είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Τύπου, κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν σε μια μόνιμη προσπάθεια να την «ρίξει».

REUTERS/Nathalia Angarita/File Photo

Aaron Chown/Pool via REUTERSΤο νέο μέτωπο με τον βασιλιά Κάρολο

Η νέα συνέντευξη έρχεται ενώ ο κόμης Σπένσερ βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το Παλάτι.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος τού είχε πει σε τηλεφωνική συνομιλία πως ο κόσμος «θα την ξεχνούσε αρκετά σύντομα».

Το Παλάτι αντέδρασε έντονα, σημειώνοντας ότι ο βασιλιάς γνωρίζει πως «ο πόνος της αδελφικής απώλειας μπορεί να θολώσει τη λογική, να επηρεάσει την κρίση και να χρωματίσει τη μνήμη».

Ο Σπένσερ δεν έκανε πίσω. «Είναι θυμωμένος ή είναι ντροπιασμένος;», απάντησε, επιμένοντας ότι θυμάται με ακρίβεια τη συνομιλία.

Όπως είπε, είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κάρολο μόλις δύο φορές στη ζωή του και εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως συγκεντρωμένος στα λόγια του.

«Αυτές ακριβώς ήταν οι λέξεις που είπε. Σας το υπόσχομαι. Λέω την αλήθεια», τόνισε.


REUTERS/Phil Noble/PoolΤο νέο βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του, «Swan Song: Diana, My Sister», το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επικριτικό απέναντι στη βασιλική οικογένεια.

Σε αποσπάσματα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, ο Σπένσερ ισχυρίζεται ακόμη ότι ο Κάρολος ακουγόταν σχεδόν «ενθουσιασμένος» όταν του τηλεφώνησε μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, παρομοιάζοντας τον τόνο του με εκείνον κάποιου που είχε κερδίσει το λαχείο.

Πρόκειται για ισχυρισμούς που έχουν προκαλέσει νέα ένταση με το Παλάτι – και επαναφέρουν στο προσκήνιο όχι μόνο τη δύσκολη σχέση της Νταϊάνα με τη βασιλική οικογένεια.

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος