Βραδινές διαπραγματεύσεις στο Κρεμλίνο: Ξεκίνησε η συνάντηση Πούτν

Ημερομηνία: 22-01-2026



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, συνάντηση του Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στίβ Γουίτκοφ, ξεκίνησε στη Μόσχα περίπου στις 23:30 τοπική ώρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ να προωθήσουν ένα σχέδιο για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα, στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο Ρώσος διαπραγματευτής Κιρίλ Ντμίτριεφ, καθώς και ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ. Ο ίδιος ο Κρεμλίνου ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Telegram: «Μία συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στίβ Γουίτκοφ, έχει ξεκινήσει στο Κρεμλίνο».

Η συνάντηση, παρά την προχωρημένη ώρα, αποτελεί μέρος της διπλωματικής πίεσης των ΗΠΑ για να βρεθεί τρόπος τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουν οι εμπλεκόμενοι στην επίτευξη προόδου μέσω προσωπικών, υψηλού επιπέδου επαφών.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος