Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΟ «χορτοφάγος» κατάσκοπος που ζήτησε βοήθεια από τον Όλαφ Σολτς και ο ερασιτέχνης προπονητής που διέρρεε τα έγγραφα
Top

Τσουκαλάς για Μαρικάρμεν: «Δεν άντεξε την αδικία»

Top08.10.20261 λεπτό
Τσουκαλάς για Μαρικάρμεν: «Δεν άντεξε την αδικία»

Στον θάνατο της Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η οποία είχε γίνει γνωστή μέσα από τον αγώνα της κατά της έξωσης από το σπίτι της, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, συνδέοντας την υπόθεσή της με τη συζήτηση για τη στεγαστική κρίση και το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα.

«Δεν άντεξε την αδικία και “έφυγε” η Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η γυναίκα που έγινε σύμβολο του αγώνα για να ξαναγίνει η στέγη δικαίωμα και να πάψει να είναι προνόμιο των λίγων», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο κ. Τσουκαλάς πρόσθεσε ότι «είναι χρέος των προοδευτικών ανθρώπων και δυνάμεων σε όλον τον κόσμο, ο αγώνας της να μην πάει χαμένος».

Η Μαρικάρμεν Αμπασκάλ είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της προσπάθειάς της να αποτρέψει την απώλεια της κατοικίας της, με την υπόθεσή της να αποκτά συμβολικό χαρακτήρα στη δημόσια συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και τη στέγη.

«Υπάρχουν και στην Ελλάδα χιλιάδες Μαρικάρμεν»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την υπόθεση με την κατάσταση στην Ελλάδα, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για το πλαίσιο προστασίας των οφειλετών.

«Υπάρχουν και στην Ελλάδα χιλιάδες Μαρικάρμεν που ζουν με το άγχος της κατάσχεσης, του πλειστηριασμού και της έξωσης μετά την αδράνεια και την κατάργηση του προστατευτικού πλαισίου από την κυβέρνηση. Για αυτούς αγωνιζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί η δίκαιη κοινωνία δεν είναι ουτοπία, είναι επιλογή. Γιατί είναι ευθύνη μας η υπεράσπιση του μέλλοντος της χώρας απέναντι σε όσους επιθυμούν τη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι η στέγαση, το ιδιωτικό χρέος και η ακρίβεια θα βρεθούν στο επίκεντρο και των επόμενων εθνικών εκλογών, αναφερόμενος στη στεγαστική κρίση, στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, στους λογαριασμούς ενέργειας και στις τιμές βασικών αγαθών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει το στεγαστικό και το ιδιωτικό χρέος σε βασικούς άξονες της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας σειρά προτάσεων για την προστασία της κατοικίας και τη διαχείριση των οφειλών.

«Ή με το ΠΑΣΟΚ και τη νέα αλλαγή για δίκαιες λύσεις στο στεγαστικό και το ιδιωτικό χρέος ή με την εμπορευματοποίηση των αγαθών, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων και την παρακμή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

«Η κοινωνία και η αγορά ζητούν ανάσα από το καθεστώς ασφυξίας που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο.

Η ώρα για τη νέα Αλλαγή είναι τώρα», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr