Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από την Κίμπερλι Γκίλφοιλ να παραιτηθεί από τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετά από μια σειρά αναφορών για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, δήλωσε την Τρίτη η νέα εκπρόσωπος Τύπου, Κέιτι Ζακάρια – στο παρθενικό της briefing και δεχόμενη μόνο τρεις ερωτήσεις από τους συντάκτες με μια εξ αυτών να αφορά την πρέσβειρα των ΗΠΑ.
«Ζητήσαμε από την πρέσβειρα Γκίλφοιλ να παραιτηθεί», δήλωσε η Κέιτι Ζακάρια κατά την πρώτη της ενημέρωση προς τον Τύπο.
Η είδηση κυκλοφόρησε τάχιστα στον αμερικανικό Τύπο, ενώ σε κάποια όπως η Wall Street Journal η οποία έφερε στο φως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, το έχουν ως πρώτη είδηση.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από την Κίμπερλι Γκίλφοιλ να παραιτηθεί από τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αφού η εφημερίδα «The Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει το ποσό των 100.000 δολαρίων από δωρητή του Τραμπ, κατά την περίοδο που προηγήθηκε της ακρόασης για την επικύρωση του διορισμού της, πέρυσι.
Το δημοσίευμα της WSJWashington Post: Ο Τραμπ εξέταζε την απομάκρυνσή της
Με τη σειρά της η Washington Post, αναφέρει ότι «ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της πρέσβειρας στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, όπως δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζαχάρια, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να την απομακρύνει από τη θέση της, κατόπιν καταγγελιών ότι ζήτησε από πολιτικό δωρητή το ποσό των 100.000 δολαρίων για την εξόφληση του προσωπικού της λογαριασμού στην American Express».

NYT: Αντιμέτωπη με σειρά από επιζήμια δημοσιεύματα
«Η κυρία Γκιλφόιλ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από επιζήμια δημοσιεύματα», τονίζει η New York Times.

Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.





