Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΟυκρανία: Έξι νεκροί από ρωσικά πλήγματα – Περίπου 20 τραυματίες
Κόσμος

Έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από τηλεοπτικά δίκτυα

Κόσμος11.10.20261 λεπτό
Έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από τηλεοπτικά δίκτυα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διερευνά αν τα τηλεοπτικά δίκτυα είναι πιθανό να παραβίασαν ομοσπονδιακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους, με τη διακοπή της τηλεοπτικής κάλυψης του Λευκού Οίκου, μετά από την απόφαση ανάκλησης των σχετικών διαπιστεύσεων για τους δημοσιογράφους τριών ειδησεογραφικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του CNN.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, τα δίκτυα που διερευνώνται είναι το ABC, το CBS, το CNN, το NBC και το Fox News.

«Ο συλλογικός αποκλεισμός μεταξύ εμπορικών ανταγωνιστών μπορεί να παραβιάσει το νόμο Σέρμαν» δήλωσε  εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ομοσπονδιακή νομοθεσία που προστατεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και καταπολεμά τα μονοπώλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ