Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΕΛΑΣ: Μήπως στο ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στόχο να ξαναγίνουν «περήφανοι» και να ξανασυγκυβερνήσουν με τη ΝΔ;
Κοινωνία

Εργαζόμενοι της Meta δήλωσαν ότι οι λογαριασμοί του Λούλα περιορίστηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών

Κοινωνία16.10.20261 λεπτό
Εργαζόμενοι της Meta δήλωσαν ότι οι λογαριασμοί του Λούλα περιορίστηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών



Εργαζόμενοι στη Meta παραδέχτηκαν, σε εσωτερική επικοινωνία, ότι οι λογαριασμοί του Βραζιλιανού Προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στο Instagram επηρεάστηκαν αρνητικά από περιορισμούς κατά τη διάρκεια των εκλογών στη χώρα, όπως ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Folha de S.Paulo, επικαλούμενη μηνύματα που εξέτασε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα μηνύματα αναφέρεται επίσης ότι η πλατφόρμα πρότεινε το προφίλ του αντιπάλου του, γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου, καθώς και το κανάλι του στο WhatsApp.

Η Meta δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Λούλα θα αναμετρηθεί με τον Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Οκτωβρίου, μετά την καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση του γερουσιαστή στον πρώτο γύρο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το επιτελείο του Λούλα δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πρόκειται να καταθέσει καταγγελία στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, υποστηρίζοντας ότι η Meta —στην οποία ανήκουν το Instagram, το WhatsApp και το Facebook— χειραγώγησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των εκλογών στη Βραζιλία.

Τι αναφέρει το κόμμα του Λούλα

Σύμφωνα με το κόμμα του Λούλα, ορισμένες από τις αναρτήσεις του εμφανίζονταν χωρίς κουμπί κοινοποίησης, είχαν μειωμένη εμβέλεια, ενώ περιλάμβαναν «stories» που δεν επέτρεπαν αντιδράσεις ή κοινοποιήσεις. Επιπλέον, ορισμένες αναρτήσεις εμφανίζονταν χωρίς ήχο ή αναπαράγονταν με επιταχυνόμενη ταχύτητα.

Ένας δικαστής του ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου της Βραζιλίας διέταξε την Πέμπτη την εταιρεία να μην περιορίζει αδικαιολόγητα την εμβέλεια πολιτικού περιεχομένου που αφορά τους δύο υποψηφίους, έως και την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο.

Η απόφαση όρισε επίσης ότι το Meta AI —το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας— δεν πρέπει να ευνοεί κανέναν από τους δύο υποψηφίους κατά τη δημιουργία περιεχομένου που σχετίζεται με τις εκλογές.

Πηγή: Reuters 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.