Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΝέα πεζογέφυρα, 11 χρόνια μετά, αποκαθιστά ενώνει τους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Οικονομία

H Goldman Sachs αναβάθμισε την τρίμηνη εκτίμησή της για τις παγκόσμιες μετοχές

Οικονομία12.10.20261 λεπτό
H Goldman Sachs αναβάθμισε την τρίμηνη εκτίμησή της για τις παγκόσμιες μετοχές



Τη Δευτέρα, η Goldman Sachs αναβάθμισε την τρίμηνη εκτίμησή της για τις παγκόσμιες μετοχές σε «overweight» από «neutral», επισημαίνοντας ότι η αύξηση των κερδών εξακολουθεί να στηρίζει τις μετοχές και ότι οι αποτιμήσεις έχουν καταστεί πιο ελκυστικές ενόψει της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή ώθησαν υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό και τους φόβους για διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η συσσώρευση εταιρικού και κρατικού χρέους πυροδότησε ένα παγκόσμιο κύμα ρευστοποιήσεων στα ομόλογα που αναστάτωσε τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες, η Goldman επισήμανε ότι η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών δημιούργησε ένα πιο ελκυστικό σημείο εισόδου για τις μετοχές ενόψει της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, ευθυγραμμίζοντας την πρόβλεψή της για το τρίμηνο με τη θετική της στάση για το δωδεκάμηνο.

Η τράπεζα διατηρεί σύσταση «overweight» για την Ασία και τις ΗΠΑ και «underweight» για την Ευρώπη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα υψηλότερα επιτόκια και οι τιμές της ενέργειας παραμένουν οι βασικοί βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις μετοχές.

Πρόσθεσε δε ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τη μεταβλητότητα της αγοράς από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα.

Η Goldman προτιμά τη στρατηγική «barbell» (στρατηγική των δύο άκρων), με μετοχές τεχνολογίας στο ένα άκρο και μετοχές με χαρακτηριστικά ομολόγων στο άλλο — κατηγορίες που είναι έτοιμες να επωφεληθούν από την αποκλιμάκωση των επιτοκίων, παρέχοντας παράλληλα προστασία (αντιστάθμισμα κινδύνου) σε περίπτωση μαζικών πωλήσεων στον τεχνολογικό κλάδο ή ενίσχυσης των ανησυχιών για την ανάπτυξη.

Παράλληλα, αναβάθμισε τη σύστασή της για τα κρατικά ομόλογα σε ορίζοντα 12μήνου σε «overweight» (υπέρβαρη θέση), επισημαίνοντας: «Πιστεύουμε ότι τα ομόλογα θα πρέπει σταδιακά να μεταβούν από παράγοντας που επιβαρύνει τις αποδόσεις του χαρτοφυλακίου σε μέσο αντιστάθμισης κινδύνου».

Πηγή: Reuters 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.