Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΣτο πηδάλιο της Διεθνούς Ένωσης Εφοπλιστών της Μάλτας
Κόσμος

«Η ενότητα δεν μπορεί να είναι μια ένωση μόνο σοσιαλιστών»

Κόσμος14.10.20261 λεπτό
«Η ενότητα δεν μπορεί να είναι μια ένωση μόνο σοσιαλιστών»



Την ώρα που αναμένεται να επιβεβαιώσει αν και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε το κόμμα του να «διευρύνει» τη βάση του, στον απόηχο της νίκης του Ραφαέλ Γκλυκσμάν στις προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Εθνικής Ένωσης Δημοτικών Κέντρων Κοινωνικής Δράσης, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του «βλέποντας ένα κόμμα να επιλέγει μια γραμμή και ως εκ τούτου να την τηρεί», δεδομένης της ηχηρής νίκης του ευρωβουλευτή (66%), ο οποίος είναι υποστηρικτής μιας γραμμής που αντιτίθεται έντονα στην Ανυπότακτη Γαλλία. «Αλλά η ενότητα δεν μπορεί να είναι μια ένωση μόνο σοσιαλιστών», προειδοποίησε αμέσως μετά ο Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να διευρύνουμε την εμβέλειά μας σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό διακυβεύεται σε μια δημοκρατία όπως η δική μας, όπου τα κόμματα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής τους. Πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες, πρέπει να μιλήσουμε σε όλους όσους έχουν αμφιβολίες. Αυτό σημαίνει η διεύρυνση της εμβέλειάς μας, αυτό σημαίνει ενότητα», συνέχισε.

Για τη νίκη Γκλυκσμάν

Χαιρετίζοντας τη νίκη του Ραφαέλ Γκλυκσμάν στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών, ο Φρανσουά Ολάντ έκρινε ότι «το πρώτο βήμα ήταν μάλλον καλό». «Ας συνεχίσουμε τον αγώνα», προέτρεψε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος θα αποφασίσει στο τέλος του έτους αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Με πληροφορίες από franceinfo 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.