Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΗ πολιτική μοναξιά της Μαρίας Καρυστιανού: Ηθικό κεφάλαιο χωρίς… Ελπίδα
Πολιτική

Η Λ. Συγγρού ως «δείκτης αντοχής» στις αυξήσεις στα καύσιμα – Η Νεοδημοκρατική λογική του… παραλόγου

Πολιτική24.09.20261 λεπτό
Η Λ. Συγγρού ως «δείκτης αντοχής» στις αυξήσεις στα καύσιμα - Η Νεοδημοκρατική λογική του... παραλόγου


Την κίνηση στη Λ. Συγγρού επικαλέστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Κουλκουδίνας, ως δείκτη ότι η αύξηση στην τιμή της βενζίνης δεν έχει επηρεάσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και φυσικά ότι αντέχουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη.

Δεν υπάρχει ζήτημα με την αύξηση της τιμής της βενζίνης καθώς οι πολίτες κυκλοφορούν κανονικά με τα οχήματά τους

«Η ελληνική οικονομία προς το παρόν αντέχει», δήλωσε στο κανάλι της Βουλής.

«Αν δεν έχεις 10 ευρώ για βενζίνη, να πας με τα μέσα μεταφοράς»

«Γεμάτη η λεωφόρος Συγγρού. Η κίνηση στους δρόμους είναι ένας δείκτης. Υπάρχει κανένας δείκτης που να δείχνει ότι η τιμή στην βενζίνη αυξήθηκε, μειώθηκε; Κανένας δείκτης», είπε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ.

Και συνεχίζοντας, προχώρησε στην εξής πρόταση: «Όταν κάποιος δεν το αντέχει, χρησιμοποιεί μέσα μεταφοράς ξέρετε. Αν δεν το αντέχεις να δώσεις 10 ευρώ βενζίνη για να πας και να έρθεις στην δουλειά σου, τα χρησιμοποιείς. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια δεν έχει αυξηθεί η κίνησή τους. Δεν είναι καμία δικαιολογία αυτό, λέω τι συμβαίνει την πραγματικότητα».

Η κριτική που δέχτηκε για τα λεγόμενά του δεν του άρεσε και είπε να κάνει διευκρινιστικές δηλώσεις καθώς «συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης να επιδίδονται σε μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης».

Σε ανάρτησή του, έγραψε: 

«Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου, ανέπτυξα μια ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία για τον τρόπο εξειδίκευσης των κυβερνητικών μέτρων στήριξης των πολιτών, καθώς και για την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς πιέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερα ως ενδεικτικό στοιχείο αυτής της αντοχής το γεγονός ότι, παρά την αύξηση των καυσίμων, οι επίσημοι δείκτες δεν καταγράφουν μείωση της κίνησης των οχημάτων.

Τόνισα μάλιστα με απόλυτη σαφήνεια ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόκειται να θέσουν το ζήτημα άμεσα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο τη διεκδίκηση και την εξασφάλιση του απαιτούμενου δημοσιονομικού χώρου που θα επιτρέψει περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Δυστυχώς, ορισμένα μέσα επέλεξαν να απομονώσουν μεμονωμένες φράσεις, αποσιωπώντας πλήρως τη θεσμική αυτή πρωτοβουλία και κατασκευάζοντας ένα εντελώς ψευδές αφήγημα. Παρουσιάζουν ανυπόστατα ότι δήθεν δήλωσα πως ‘η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ επειδή υπάρχει κίνηση στους δρόμους’.

Η απομόνωση μιας φράσης από το γενικότερο πλαίσιο της ανάλυσής μου και η αυθαίρετη σύνδεσή της με τις αποφάσεις για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αποτελεί κλασικό δείγμα δημοσιογραφικής αλλοίωσης και φτηνής μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

Μετά και από αυτό, την επόμενη φορά που θα κορνάρετε απελπισμένοι στη Συγγρού βλέποντας το δείκτη της βενζίνης να πέφτει κατακόρυφα, μην εκνευρίζεστε. Χαμογελάστε. Απλώς αντέχετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζατε.