Χωρίς τέλος συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και της Ελληνικής Λύσης με αφορμή την καταγγελία από το βήμα της Βουλής, του Κυριάκου Βελόπουλου πως υπάρχουν φωτογραφίες με τα οστά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που δεν συμπεριλήφθηκαν στην δικογραφία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης ζήτησε το λόγο και επικαλέστηκε αναρτήσεις των Νίκου Πλακιά και Βαγγέλη Βλάχου, όπου οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν πως τα οστά αυτά έχουν μελετηθεί από ανθρωπολόγο και έχει διαπιστωθεί πως δεν ανήκουν σε ανθρώπους αλλά σε ζώα.
Η ανάρτηση Πλακιά
«Είδα την ανάρτηση που έκανε δημόσια ένας συγγενής των θυμάτων μετά την τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου και γράφει ότι είναι οστά ζώων δεν αφορά ανθρώπους. Ζήτησα να πληροφορηθώ πράγματι από το ρεπορτάζ αν υπήρξε αυτή η εξέλιξη τότε και πώς είναι αυτά εκεί. Αυτά τα οστά που είναι σε κάποιες κούτες και είναι εκτός δικογραφίας με βάση μελέτη που έγινε κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως από ανθρωπολόγο πιστοποιήθηκαν ότι ανήκουν σε ζώα» ανέφερε αρχικά ο κ. Φλωρίδης.
«Ακόμα και σήμερα συνεχίστηκε μία απάτη που ξεπερνά κάθε όριο. Αρχηγός κόμματος εδώ έφερε φωτογραφίες που δεν τόλμησε να τις καταθέσει στα πρακτικά και τις άφησε εδώ. Δεν ξέρω ποια λέξη θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για αυτή την συμπεριφορά», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Στην ανάρτησή του ο κ. Πλακιάς υπογραμμίζει ότι τα οστά που έδειξε ο κ. Βελόπουλος προέρχονται από σκύλο και βοοειδές και βρέθηκαν στη μάντρα που είχαν πετάξει τα μπάζα από τα Τέμπη. Μάλιστα, ο κ. Πλακιάς, σημειώνει ότι στον ίδιο χώρο είχαν βρεθεί και οστά των παιδιών του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ήθελα να τα δείχνει κανένας και για κανένα λόγο».
Έριξαν την ευθύνη στον Παύλο Ασλανίδη
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, εξήγησε πως τις επίμαχες φωτογραφίες τις έδωσε στον πρόεδρο του κόμματος ο Παύλος Ασλανίδης, πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών.
«Αυτά που κατέθεσε στα πρακτικά ο πρόεδρος, τα έδωσαν γονείς, τα έδωσε ο πρόεδρος ο κ. Ασλανίδης. Ποιον επικαλείται ο κ. Φλωρίδης; μήπως εννοεί τον κ. Πλακιά; Εμείς λέμε πάντα και κάνουμε πάντα ότι μας ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί. Εμείς επικαλούμαστε τον πρόεδρο των Τεμπών. Ο κ. Ασλανίδης σας αποκάλεσε τέρας και έδωσε τις φωτογραφίες αυτές που θα συμπεριληφθούν λένε και στη δίκη. Εμείς δίνουμε όνομα, εσείς πείτε», είπε ο κ. Χήτας.
Η ανάρτηση Βλάχου
Με τον κ. Φλωρίδη να επανέρχεται και να υπογραμμίζει: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για σας, γιατί έγινε και δεύτερη δημοσιοποίηση και από άλλο συγγενή που λέει πριν 2 χρόνια ακριβώς τέτοια μέρα, ο διορισμένος από τον ανακριτή ανθρωπολόγος κατέθεσε έκθεση και προσδιόριζε αυτά ως οστά από σκύλο ή κάποια άλλα από αγελάδα. Από το 2024 είναι σε γνώση όλων ότι υπάρχει έκθεση ανθρωπολόγου που διαχώρισε τα οστά και έμειναν εκτός δικογραφίας αυτά που αφορούν σε ζώα. Ελπίζω να σταματήσετε να συνεχίζετε αυτή την απάτη, δεν σας οφελεί».
Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Βλάχος υπογράμμισε, απαντώντας σε ανάρτηση που χαρακτήριζε ως «ανατριχιαστικές αποκαλύψεις» όσα ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Βελόπουλος, ότι «τα συγκεκριμένα οστά στις φωτογραφίες δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο βιολογικό από τα Τέμπη που βρέθηκε αργότερα, καθώς είναι από άσχετα με τα Τέμπη υλικά που ήταν στο χώρο στα Πηγάδια».
«Ακριβώς σαν σήμερα, 2 χρόνια πριν, στις 15 Οκτωβρίου 2024, ανθρωπολόγος τα προσδιόριζε ως οστά σκύλου και κάποια άλλα από αγελάδα. Σε άλλες φωτογραφίες που δεν σας τις έδωσαν είναι μέχρι και το κρανίο του σκύλου. Ημαρτον» πρόσθεσε ο κ. Βλάχος.
Μη λέτε ο,τι να’ναι παρακαλώ, ιδιαίτερα με τόσο σοβαρά ζητήματα.
Τα συγκεκριμένα οστά στις φωτογραφίες είναι από ζώο, δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο βιολογικό από τα Τέμπη που βρέθηκε αργότερα, είναι από άσχετα με τα Τέμπη υλικά που ήταν στο χώρο στα Πηγάδια.
Και φυσικά όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στη δικογραφία, και με έκθεση πραγματογνωμοσύνης μάλιστα. Ακριβώς σαν σήμερα, 2 χρόνια πριν, στις 15 Οκτωβρίου 2024, ανθρωπολόγος τα προσδιόριζε ως οστά σκύλου και κάποια άλλα από αγελάδα. Σε άλλες φωτογραφίες που δεν σας τις έδωσαν είναι μέχρι και το κρανίο του σκύλου. Ημαρτον.
Αυτό είναι, επιπλέον, προσβολή ιδιαίτερα για τις οικογένειες των οποίων τα θύματα όντως είχαν βιολογικό υλικό που ήταν πεταμένο στο Κουλούρι και στα Πηγάδια. Μην ευτελίζετε άλλο την υπόθεση. Μείνετε στα ξυλόλια και στα μυγάκια και στα κουνούπια που είστε ειδικοί.
— Βαγγέλης Βλάχος | Evan Vlachos (@EvanVlacho) October 15, 2026





