Ο φοβερός ΟΦΗ σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος

Ημερομηνία: 25-04-2026



Ένας φοβερός, απίθανος, επικός ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην παράταση με 3-2 και επέστρεψε στους τίτλους μετά από 39 ολόκληρα χρόνια. Ταυτόχρονα οι Κρητικοί πήραν ένα εξαιρετικό εισιτήριο για την Ευρώπη, καθώς προκρίθηκαν στα play off του Europa League και στη χειρότερη περίπτωση θα παίξουν στη league phase του Conference League!
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Έτσι έπαιξαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Τσιφτσή στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Κένι, αριστερός ο Μπάμπα, Μιχαηλίδης και Κεντζιόρα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Μεϊτέ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας στον άξονα του κέντρου. Ζίβκοβιτς, Τάισον στα ”φτερά” και σέντερ φορ ο Μύθου.

Ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια. Κωστούλας, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας οι τρεις στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ χαφ ο Αθανασίου και δεξιός ο Σενγκέλια. Ανδρούτσος και Καραχάλιος οι δύο κεντρικοί χαφ. Νους και Φούντας πίσω από τον Σαλσέδο.

Η αρχή στον ΠΑΟΚ, η συνέχεια στον ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική του πίεση ψηλά και τις ανακτήσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή, μπήκε δυνατά και δημιούργησε μεγάλες στιγμές. Στο 4′ η κεφαλιά του Κεντζιόρα πέρασε άουτ, στο 7′ το σουτ του Κωνσταντέλια είχε την ίδια κατάληξη ενώ ο Ζίβκοβιτς στο 10′ δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση. Η υπεροχή του ”δικεφάλου” καρποφόρησε στο 15′. Μετά από κόρνερ, ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Μιχαηλίδης άνοιξε το σκορ.Οι Κρητικοί μετά το γκολ έβγαλαν αντίδραση, ήταν ανώτεροι και στο 18′ απείλησαν με σουτ του Φούντα που μπλόκαρε ο Τσιφτσής. Στο 28′ ήρθε η ισοφάριση. Μετά από πολύ ωραία επίθεση, ο Φούντας με υπέροχο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο κίπερ για το 1-1. H ομάδα του Χρήστου Κόντη έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή αλλά στο 38′ το σουτ του Φούντα βρήκε στο δοκάρι.

Υπέροχο τέρμα, θρίλερ και παράταση από Γερεμέγεφ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυνατά, με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 47′ ο Τάισον δεν βρήκε στόχο ενώ στο 48′ ο Νους από εξαιρετική θέση πλάσαρε πάνω στον Τσιφτσή. Έπειτα από μία τρομερή ομαδική προσπάθεια, οι Κρητικοί… έκρυψαν την μπάλα και πήραν προβάδισμα στο 52′, με υπέροχο πλασέ του Νους.

Ο τραυματισμός του επόπτη που έμεινε στο έδαφος δέκα λεπτά, τα προβλήματα των παικτών του ΟΦΗ που έμεναν στο έδαφος, διέλυσε τον ρυθμό του αγώνα και ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει από το 80′ και μετά. Στο 88′ ο Κωστούλας έδιωξε πάνω στη γραμμή και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 97′. Ο Καμαρά πήρε την μπάλα εντός περιοχής, γύρισε υπέροχα στον Γερεμέγεφ και ο Σουηδός από κοντινή απόσταση πέτυχε το 2-2 κι έστειλε τον τελικό στην παράταση.

O Iσέκα έστειλε το τρόπαιο στην Κρήτη

Στον έξτρα χρόνο, ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, ο ΟΦΗ περίμενε στο μισό γήπεδο αλλά με καλή ανασταλτική λειτουργία κατάφερε να απειληθεί. Και όχι μόνο αυτό. Στο φινάλε του πρώτου μέρους κέρδισε πέναλτι από χέρι του Χατσίδη σε ενέργεια του Σενγκέλια, ο Iσέκα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-2 για τους Κρητικούς.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ άντεξε στη πίεση και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος!

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος