Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΣυνελήφθη 22χρονος για τον θάνατο μίας κοπέλας από ναρκωτικά σε πάρτυ
Οικονομία

«Πραγματική πρόοδος» στην αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, αλλά η ανοικοδόμηση θα είναι «δύσκολη»

Οικονομία13.10.20261 λεπτό
«Πραγματική πρόοδος» στην αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, αλλά η ανοικοδόμηση θα είναι «δύσκολη»



Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Σαρμ ελ Σέιχ, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο της Γάζας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ότι σημειώνεται «πραγματική πρόοδος» προς την κατεύθυνση μιας αποστρατιωτικοποιημένης Γάζας.

Από την έναρξη της εκεχειρίας που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει η ανακοίνωση, «μια σειρά αξιοσημείωτων επιτευγμάτων έθεσε τα θεμέλια για μια νέα Γάζα: μια διαρκή κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή όλων των ομήρων —ζωντανών και νεκρών—, τη σύσταση του Συμβουλίου Ειρήνης και μιας παλαιστινιακής τεχνοκρατικής διοίκησης για τη διακυβέρνηση της Γάζας, καθώς και ένα σχέδιο ανάκαμψης με πλήρως κοστολογημένες δράσεις».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι η κλοπή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Χαμάς έχει «περιοριστεί σημαντικά».

«Η ανοικοδόμηση της Γάζας θα είναι μια επίπονη διαδικασία, η οποία θα διαρκέσει χρόνια, και η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη», συνεχίζει. «Ωστόσο, σημειώνουμε πραγματική πρόοδο προς μια αποστρατιωτικοποιημένη Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζουν χωρίς την κυριαρχία της Χαμάς και το Ισραήλ θα απολαμβάνει πραγματική και διαρκή ασφάλεια».

Πηγή: Times of Israel 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.