Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις στο Τόκιο: 4 νεκροί
Καταρρακτώδεις βροχές άνευ προηγουμένου έπληξαν χθες το Τόκιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης μεγάλη αναστάτωση στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο και χιλιάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ναρίτα που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ, προκάλεσαν συναγερμό για κατολισθήσεις και διακοπές της ηλεκτροδότησης ανατολικά της πρωτεύουσας, με τους μετεωρολόγους να κηρύσσουν για πρώτη φορά συναγερμό στο ανώτατο επίπεδο λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στο νομό Τσίμπα.
Μεταξύ των θυμάτων της καταρρακτώδους βροχής είναι μια 66χρονη γυναίκα, η οποία αποκλείστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της σε δρόμο που είχε πλημμυρίσει, ανακοινώθηκε από το Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του νομού Τσίμπα. Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές, ένας άνδρας βρέθηκε επίσης να επιπλέει σε πλημμυρισμένο δρόμο και ένας άλλος άνδρας βρέθηκε να έχει καταρρεύσει μέσα στη νύκτα και μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, αλλά δεν επιβίωσε. Το Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του νομού Τσίμπα εξέφρασε εξάλλου φόβους και για άλλα θύματα, καθώς ένας άνθρωπος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και αγνοείται η τύχη ενός άλλου.
Χωρίς ρεύμα σχεδόν 26.000 νοικοκυριά
Όπως ανακοίνωσε η ανακοίνωσε επίσης η εν λόγω υπηρεσία, σήμερα το πρωί, η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σε σχεδόν 26.000 νοικοκυριά στον νομό.
(Kyodo/REUTERS)
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι παρέμειναν αποκλεισμένοι στη διάρκεια της νύκτας στη Ναρίτα, ένα από τα δύο κύρια αεροδρόμια του Τόκιο, ενώ ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το απόγευμα τα δρομολόγια πολυάριθμων τρένων με προορισμό ή αφετηρία το αεροδρόμιο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρήστες ανέφεραν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου διένειμε νερό, τρόφιμα και υπνόσακκους.
Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν επίσης αποκλεισμένοι στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τσίμπα εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των τρένων, όπως διαπίστωσε χθες το βράδυ δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύκτα σε κέντρα φιλοξενίας στην Τσίμπα, μετέδωσε επίσης το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


