Είναι μια κακή μέρα για πολλούς υποψήφιους των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. «Πολλά πολιτικά πρόσωπα καταγράφουν πτώση της δημοτικότητάς τους» στην τελευταία δημοσκόπηση της Cluster 17 για το περιοδικό «Le Point», η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της προεδρικής εκστρατείας, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ανέβηκε στην πρώτη τριάδα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Αν και η δημοτικότητα του ηγέτη της «Ανυπότακτης Γαλλίας» παραμένει σταθερή (26%), ο ίδιος επωφελείται κυρίως από την κάμψη των αντιπάλων του, σύμφωνα με την Cluster 17.
Λιγότερο δημοφιλής από τον Γκλυκσμάν ο Ατάλ, κερδίζει έδαφος η Κναφό
Πράγματι, ο Εντουάρ Φιλίπ —ο οποίος τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στην τρίτη θέση— έχασε πέντε μονάδες και υποχώρησε στη δωδέκατη θέση (22%), μένοντας πίσω από τους Ντομινίκ ντε Βιλπάν και Φρανσουά Ρυφάν (που ισοβαθμούν στην 5η και 6η θέση με 25%), τον Σεμπαστιάν Λεκορνί (4η θέση με 26%) και τη Σάρα Κναφό (7η θέση με 23%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 22% του προηγούμενου μήνα).
Η ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς είναι «μία από τις ελάχιστες προσωπικότητες που σημειώνουν άνοδο», επισημαίνει το ινστιτούτο.
Όσον αφορά τον Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος κατείχε προηγουμένως την ένατη θέση στη λίστα των δέκα κορυφαίων, χάνει επίσης πέντε μονάδες, υποχωρώντας στην εικοστή θέση. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του κόμματος «Αναγέννηση» (Renaissance) χάνει εννέα μονάδες μεταξύ όσων ψήφισαν τον Εμανουέλ Μακρόν το 2022.
Με ποσοστό δημοφιλίας 19%, ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Νταβίντ Λινάρ ή τον Ζεράλντ Νταρμανάν, σύμφωνα με την Cluster 17. Ωστόσο, υπολείπεται του Μανουέλ Μπομπάρ από το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» (20%) και του ευρωβουλευτή της Place Publique, Ραφαέλ Γκλυκσμάν (21%).
Τέλος, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο τίτλος του πολιτικού προσώπου που είναι λιγότερο αγαπητό στους Γάλλους αποδίδεται στον Λοράν Βοκιέ (επικεφαλής της δεξιάς ΚΟ Droite Républicaine). Ποσοστό 71% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «δεν συμπαθεί» τον πρώην πρόεδρο της περιφέρειας Ωβέρνη-Ρον-Αλπ (προερχόμενο από το κόμμα LR), ενώ ακολουθούν σε αυτή την κατηγορία η Ρασιντά Ντατί (68%) και ο Εμανουέλ Μακρόν (67%).
Με πληροφορίες από Le Parisien
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.





