Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητά την παραπομπή του Χέγκσεθ για τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τόμας Μάσι ζήτησε την άσκηση δίωξης στον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας επειδή εκτέλεσε εντολή για εχθροπραξίες εναντίον του Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Το ψήφισμα για την παραπομπή του Χέγκσεθ σε δίκη είναι απίθανο να εγκριθεί, όμως η κίνηση αυτή από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή του Κεντάκι μπορεί να οδηγήσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ενδέχεται να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση για ορισμένους από τους συναδέλφους του, καθώς ετοιμάζονται για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Μάσι κατέθεσε τα άρθρα παραπομπής κατά του Χέγκσεθ ως «προνομιακά», πράγμα που σημαίνει ότι η Βουλή πρέπει να τα εξετάσει εντός δύο νομοθετικών ημερών.
Ο Μάσι, ανοιχτός επικριτής του πολέμου κατά του Ιράν και της βοήθειας προς το Ισραήλ, δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Ηττήθηκε στις προκριματικές του Μαΐου από έναν υποψήφιο που υποστηριζόταν από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφού είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για τη δημοσιοποίηση του φακέλου του Τζέφρι Έπστιν από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πόλεμος στο Ιράν, που άρχισε με τις επιθέσεις της 28ης Φεβρουαρίου από δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, είναι αντιδημοφιλής στους ψηφοφόρους. Μέλη του Κογκρέσου, κυρίως Δημοκρατικοί, έχουν εγκρίνει πολλές φορές ψηφίσματα που καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τη σύγκρουση εκτός και αν εξασφαλίσει τη στήριξη του Κογκρέσου. Τα ψηφίσματα αυτά όμως δεν οδήγησαν σε παύση των εχθροπραξιών.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


