Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΗ Κρίστα Πάικ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο κελί της
Οικονομία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο άνδρες για κλοπές έργων τέχνης αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Οικονομία10.10.20261 λεπτό
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας μετά από βίαιη συμπλοκή



Στη σύλληψη δύο ανδρών, 29 και 24 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί στη Νέα Ιωνία, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε σειρά κλοπών καλλιτεχνικών δημιουργιών από εργαστήριο γλυπτικής που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η σύλληψή τους έγινε τις πρώτες ώρες της 6ης Οκτωβρίου, όταν πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης τούς εντόπισε την ώρα που επιχειρούσαν να απομακρύνουν έργα από τον συγκεκριμένο χώρο. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή τους αρκετά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για διαρρήξεις και τα κατέσχεσαν.

Η έρευνα που ακολούθησε από το αρμόδιο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της περιοχής οδήγησε στην εξιχνίαση συνολικά πέντε υποθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι δύο άνδρες φέρονται να δρούσαν επανειλημμένα κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αφαιρώντας έργα τέχνης από το εργαστήριο. Η συνολική αξία των αντικειμένων που φέρεται να έκλεψαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Το κτίριο από το οποίο αφαιρέθηκαν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες έχει ιδιαίτερη ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένες κλοπές, πρόκληση φθορών σε ξένη ιδιοκτησία, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.