Στο επίκεντρο η σύνδεση λιμανιού και πόλης

Ημερομηνία: 14-09-2026



Στη βιώσιμη σύνδεση λιμανιού και πόλης, με έμφαση στον τουρισμό και τη γαλάζια οικονομία, επικεντρώθηκε η διήμερη συνάντηση εργασίας της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ανταλλαγής τεχνογνωσίας European Urban Initiative – City-to-City Exchange, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα, με συμμετοχή εκπροσώπων από Γένοβα και Λάρνακα.

Στη διοργάνωση συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας,  μη εκτελεστικό πρόεδρος του οποίου είναι ο Guido Grimaldi.

Τον οργανισμό λιμένος εκπροσώπησε ο Διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών και Έργων του ΟΛΗΓ, Κωνσταντίνος Γκούντας.

Παρουσιάστηκαν ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του λιμένα και οι παρεμβάσεις του υπό έγκριση Master Plan, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στην ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 με τις νέες υποδομές Extra-Schengen, που ενισχύουν τη δυνατότητα του λιμένα να υποστηρίξει αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Η ανταλλαγή εμπειριών ανέδειξε τις δυνατότητες στενότερης διασύνδεσης λιμένα, πόλης και επισκέπτη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων Πύργος