Θ. Αυγερινός στη Naftemporiki TV: Οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε
Τη θέση ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματική δυναμική της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Αυγερινός, μιλώντας στη Naftemporiki TV και την εκπομπή «Momentum» με τη Μάγκυ Δούση.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία κατάρτισης του προγράμματος του κόμματος, στις αποχωρήσεις στελεχών, στο ζήτημα του ακινήτου που αγοράστηκε μέσω πλειστηριασμού από εταιρεία της Μαρίας Καρυστιανού, αλλά και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν το κοινό μας»
Αναφερόμενος στη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, ο κ. Αυγερινός αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μετρήσεων.
«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται. Δεν καταγράφεται η σημαντικότερη ίσως ενισχυτική τάση του κόμματος, εκείνο το κομμάτι που έχει απόσχει από τις πρόσφατες εκλογικές διεργασίες και δεν απαντά εύκολα στις δημοσκοπήσεις. Είναι εκείνο το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθυνόμαστε. Το κομμάτι αυτό δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του κόμματος βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας, καλώντας τους πολίτες να αξιολογήσουν τις προτάσεις του επί της ουσίας.
«Δεν είμαστε το πιο έτοιμο κόμμα»
Στην παρατήρηση ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη ολοκληρωμένες θέσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απάντησε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να δημοσιοποιείται άμεσα.
Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση με ενώσεις δανειοληπτών για τους servicers και τα funds, ενώ ήδη έγινε αντίστοιχη εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων από διαφορετικούς χώρους.
«Οι θέσεις μας σιγά-σιγά γίνονται δημόσια γνωστές. Δεν είμαστε το πιο έτοιμο κόμμα λόγω και της στενότητας των πόρων που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και σε αυτό το στημένο ετήσιο παιχνίδι, σόου, που υπάρχει. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν πολύ καλά ότι οι υποσχέσεις που δίνονται στη ΔΕΘ δεν τηρούνται, όπως δεν τηρούνται και οι προεκλογικές υποσχέσεις. Θα καταγραφεί πως εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα σαν τα άλλα. Ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος θα αναρτηθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα έχουμε σίγουρα μία διαφορετική συμπεριφορά από τα άλλα κόμματα στη ΔΕΘ. Δεν θα κάνουμε τα ίδια με τα άλλα κόμματα», είπε.
Η απάντηση για το ακίνητο της Μαρίας Καρυστιανού
Ο κ. Αυγερινός ρωτήθηκε και για την υπόθεση του ακινήτου που αγοράστηκε μέσω πλειστηριασμού από εταιρεία της Μαρίας Καρυστιανού.
«Έχουν δοθεί εξαντλητικές απαντήσεις. Πρόκειται για γκαρσονιέρα σε υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και η αγορά έγινε με ευθύνη του πρώην συντρόφου της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ίδια. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα και όχι να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο. Ασχολούμαστε με αυτό και όχι με δεκάδες ακίνητα που αποκτούν κάποιοι κατά την κοινοβουλευτική τους θητεία. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη στέγαση των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Τι συμβαίνει με γιατρούς, δασκάλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς;», ανέφερε.
«Βλέπω περισσότερες προσχωρήσεις παρά αποχωρήσεις»
Απαντώντας στις αναφορές για αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη.
«Είναι πολύ φυσιολογικό σε μία διαδικασία κατά την οποία ένα κίνημα εξελίσσεται σε κόμμα, οι διαφορετικές απόψεις να μην μπορούν να συγκεραστούν. Εγώ δεν βλέπω πολλές αποχωρήσεις. Βλέπω πολλές προσχωρήσεις.
Οι εγγραφές είναι μαζικές. Μπορούμε να εκφράσουμε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η ηχηρή αποχώρηση κάποιων δεν είναι σοβαρό ζήτημα νομίζω. Διάβασα για παράδειγμα για τον κ. Παπανικολάου. Αλλά δεν ήταν σε κάποιο όργανο του κόμματος», είπε.
Η κριτική για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Σχολιάζοντας τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Θανάσης Αυγερινός υποστήριξε ότι αναδεικνύει την αποδυνάμωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
«Αποτυπώνει την απώλεια γεωπολιτικής ισχύος της χώρας μας. Αν είσαι καλός μαθητής δεν επιβραβεύεσαι. Ούτε καν συνάντηση θα έχει. Η πιστή τήρηση της γραμμής να είμαστε ακολούθημα μίας χώρας δεν αποδίδει. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να αλλάξει», δήλωσε.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.


