Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΕκλογές στο Ισραήλ: Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη
Οικονομία

Πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών συνελήφθη για… κατασκοπεία

Οικονομία06.10.20261 λεπτό
Πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών συνελήφθη για... κατασκοπεία



Ο πρώην επικεφαλής της BND (Bundesnachrichtendienst, οι γερμανικές ομοσπονδιακές μυστικές υπηρεσίες), συνελήφθη ως ύποπτος για συλλογή κρατικών μυστικών, απόπειρα προδοσίας και κατασκοπεία, ενώ συνελήφθη και συνεργάτης του.

Σε αυτήν την εκπληκτική υπόθεση, ο Άουγκουστ Χάνινγκ ερευνάται για κατηγορίες που περιλαμβάνουν φερόμενη κατασκοπεία κατά του κράτους, αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα προδοσίας και εργασία ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Ο συνεργάτης του, Μάνφρεντ Ντ., κατηγορείται για «συνέργεια και υποκίνηση σε απόπειρα προδοσίας και κατασκοπεία».

Ο Χάνινγκ διετέλεσε επικεφαλής της υπηρεσίας μεταξύ 1998 και 2005.

Πιστεύεται ότι παρέδωσε «σχεδόν δύο χιλιάδες έγγραφα», πολλά από τα οποία ήταν απόρρητα και είχαν συνταχθεί αποκλειστικά για εσωτερική χρήση της υπηρεσίας. Σε μία περίπτωση, ο Χάνινγκ χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που του παρασχέθηκαν για να συντάξει «μία ανάλυση για έναν υπάλληλο ξένης υπηρεσίας πληροφοριών», χωρίς να κατονομάσει τη χώρα. Οι δύο άνδρες θα παραστούν ενώπιον του δικαστή σήμερα και αύριο.

Πηγές: DW, Guardian, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.