Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΗ ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, η «Γαλάζια Πατρίδα» και η ώρα των αποφάσεων για την Αθήνα
Αθλητικά

Κάνει τις ταραχές στη Γαλλία προεκλογικό όπλο – «Το Παρίσι θα γίνει πολύ σύντομα μουσουλμανική πόλη, δείτε τι διακυβεύεται»

Αθλητικά20.10.20261 λεπτό
Κάνει τις ταραχές στη Γαλλία προεκλογικό όπλο – «Το Παρίσι θα γίνει πολύ σύντομα μουσουλμανική πόλη, δείτε τι διακυβεύεται»



Τις ταραχές στη Γαλλία επιστρατεύει ο Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία του ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, παρουσιάζοντάς τες ως προειδοποίηση για το μέλλον των ΗΠΑ εάν επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος συνδέει τα επεισόδια με τη μετανάστευση και επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους, χρησιμοποιώντας έντονα αντιμεταναστευτική ρητορική.

«Εάν θέλετε να διαπιστώσετε τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, απλώς δείτε τι γίνεται στη Γαλλία», αναφέρει. Περιγράφει τη χώρα ως «μια άλλοτε σπουδαία χώρα η οποία κυριεύεται, λεηλατείται και πυρπολείται από μετανάστες, τζιχαντιστές και κομμουνιστές που μισούν τον χριστιανισμό και τον δυτικό πολιτισμό».

«Κλείστε τα σύνορα» – Το μήνυμα προς την Ευρώπη

Ο Τραμπ καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους και να προχωρήσουν σε απελάσεις.

«Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τα σύνορά της και να διώξει τους ανθρώπους που μισούν τις χώρες της. Και να τους διώξει γρήγορα, προτού να είναι πολύ αργά», δηλώνει.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει τον Εμανουέλ Μακρόν από την πρώτη τους συνάντηση, πριν από χρόνια: «Κλείστε τα σύνορά σας, διαφορετικά θα έρθει το τέλος της Γαλλίας».

Στο στόχαστρο οι Δημοκρατικοί

Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς ψηφοφόρους, ο πρόεδρος επιχειρεί να συνδέσει τις εικόνες βίας στη Γαλλία με την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

«Όταν βλέπετε φλεγόμενα καμπαναριά και φωτιές που μαίνονται στη Γαλλία, να θυμάστε πως αυτό θέλουν οι ριζοσπάστες, ανόητοι Δημοκρατικοί να κάνουν στην Αμερική», υποστηρίζει, χρησιμοποιώντας για τους αντιπάλους του τον υποτιμητικό όρο «Dumocrats».

Κλείνει την ανάρτησή του με κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από την υπεράσπιση της αμερικανικής ταυτότητας: «Θα προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας, θα διαφυλάξουμε τη θρησκεία, τις αξίες και την κληρονομιά μας, και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να κατακτηθεί ή να καταστραφεί η χώρα μας».

«Το Παρίσι θα γίνει πολύ σύντομα μουσουλμανική πόλη»

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι «το Παρίσι θα γίνει πολύ σύντομα μουσουλμανική πόλη», συνεχίζοντας την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι είχε συμβουλεύσει τον Εμανουέλ Μακρόν να κλείσει τα γαλλικά σύνορα. «Κάνετε μεγάλο λάθος», ανέφερε ότι είχε πει στον Γάλλο ομόλογό του.

🇺🇸🇫🇷 FLASH – Donald Trump affirme que “Paris va très bientôt devenir une ville musulmane”. Il dit avoir conseillé à Emmanuel Macron de fermer les frontières françaises : “Vous faites une grosse erreur”, assure-t-il lui avoir dit. (déclaration) https://t.co/1xlmVvUr6K

— AlertesInfos (@AlertesInfos) October 19, 2026

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.