Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026
ENQUIRE / NEWSROOM
Η ουσία της ημέρας.Χωρίς τον θόρυβο.
ΤώραΣημείο αναφοράς για τα ελληνικά προϊόντα η συμμετοχή στη SIAL Paris 2026
Οικονομία

Στο επίκεντρο η πορεία των επενδύσεων

Οικονομία13.10.20261 λεπτό
Στο επίκεντρο η πορεία των επενδύσεων



Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των επενδύσεων που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και των στρατηγικών επενδύσεων, καθώς και τον σχεδιασμό και την επιτάχυνσή τους το επόμενο διάστημα. Όπως ανέφερε, έχουν προγραμματιστεί τρία νέα καθεστώτα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις: εξωστρέφεια, κοινωνική επιχειρηματικότητα και σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επίσης συζητήθηκε η επικείμενη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις και την ανάγκη να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτική αναφορά έγινε και στις οικονομικές επιπτώσεις από τις διεθνείς γεωστρατηγικές εξελίξεις και τους πολέμους, καθώς και στην προσπάθεια αντιμετώπισή τους προς όφελος και της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Στελλίνα Σιαράπη και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.